10 Nov

Nieuwe Corona maatregelen in Duitsland

Deze wijzigingen zijn belangrijk voor ondernemers. Na Nederland gaat ook Duitsland vanwege de hoge infectiecijfers in een lockdown-light. Vanaf 2 november gelden er nieuwe maatregelen in heel Duitsland. Zakelijke reizen zijn nog steeds mogelijk maar voor Nederlandse ondernemers kunnen volgende wijzigingen belangrijk zijn.

Wat is nieuw?

● In het openbaar mogen alleen maar tien mensen bij elkaar zijn. Er mogen in totaal niet meer dan twee huishoudens afspreken.

● Toeristische reizen zijn verboden. Hotels mogen geen toeristen accepteren.

● Zakelijke reizen zijn nog steeds toegestaan. Er bestaat geen quarantaine verplichting als u vanwege belangrijke beroepsreden reist of minder dan 24 uur in Duitsland blijft. Let op: Sinds oktober (sicher?) bestaat er een eenvoudige meldplicht. Als u van een risicogebied (Nederland) naar Duitsland reist, moet u wel een melding bij de lokale gezondheidsdienst maken.

● Het is niet meer mogelijk om in restaurants of cafés te eten. De horeca in het algemeen mag alleen maar nog afhaalmaaltijden verkopen.

● Vele niet noodzakelijke winkels en instellingen moeten dicht. Dat geldt ook voor instellingen die te maken hebben met vrije tijd en de cultuursector bijvoorbeeld theater, musea etc. In geopende winkels mogen alleen maar een beperkt aantal klanten naar binnen. De volgende maatregelen zijn nog steeds geldig:

● Mondkapjes zijn tijdens het winkelen en in het openbaar vervoer verplicht. Ook bestaan er in sommige steden uitgebreidere regels voor het dragen van mondkapjes (bijvoorbeeld in de hele binnenstad of in sommige winkelstraten). Informeer u a.u.b. op de websites van uw bestemming.

● De 1,5 meter afstand geldt ook nog steeds in Duitsland

● Niet noodzakelijke reizen in gebieden met hoge infectiecijfers moeten worden vermeden. Actuele informaties over de verspreiding van het virus in Duitsland en de cijfers in elke regio kunt u op de website van het Robert-Koch Institut (vergelijkbaar met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) vinden: https://www.rki.de/EN/Home/homepage_node.html

Deze maatregelen zijn voorlopig geldig tot eind november. Het team van Klaar voor De Start probeert u ook in dev komende tijd op de hoogte te houden qua wijzigingen en veranderingen m.b.t. Corona in Duitsland. Door de verscherping van de maatregelen is het nog steeds mogelijk om zaken te doen in Duitsland. In deze uitdagende tijden begeleiding nodig richting en op de Duitse markt? -> Neem dan contact op met het team van Klaar voor DE Start. Klik op https://www.kvdestart.nl/nl voor meer informatie.